Cine cumpără click-uri?

După cum am promis în articolul anterior, am să detaliez cine, de ce și cum se cumpără click-uri. Am pomenit acolo cine (cam toți cei ahtiați de celebritate), să-ncepem cu De ce?

Păi, ce te faci când pe nimeni nu pare să intereseze chestiile care pe tine te preocupă și pe care le postezi? Când ești așa de plicticos, că nici pozele cu pisici și nici îndemnurile disperate gen like dacă ești de acord! nu sunt de ajuns? E și asta o formă de forțare sau manipulare a engagement-ului, să-ți truchezi susținerea populară cumpărând câteva like-uri, ca să dai un boost paginii tale de Facebook sau unui simplu articol publicat de tine online.

Cu ce preț se vând like-urile?

Like-urile pot fi cumpărate foarte ușor, dacă nu te interesează proveniența: începând cu 6 eur/calupul de 1.000 de likuri pe Facebook. Că aprecierile de acest gen nu sunt bune, ori folosesc doar la creșterea notorietății în ochii fanilor, ori pentru a spori încrederea potențialilor tăi clienți, este altă poveste – și alt subiect de articol. În cazul unei pagini de firmă, mai ales, like-urile plătite pot avea un efect dezastruos, din cauza că va lipsi engagement-ul la postări, acestea fiind văzute de foarte puține persoane reale, care să și reacționeze la postările paginii.

În consecință, EdgeRank-ul paginii va avea de suferit. Degeaba pagina ta are multe like-uri, dacă nimeni nu o menționează și prea puțini comentează ori dau like-uri postărilor de aici. Algoritmul Facebook va considera că ai o pagina lipsită de importanță iar postările de aici (ori de pe wall-ul tău) nu vor apărea în News Feed-ul nimănui. Acest fapt ne conduce spre un raționament aplicabil și utilizatorilor individuali de Facebook: degeaba-ți încarci lista cu persoane neinteresate de postările tale, o simplă cifră nu-ți va aduce popularitate. Cu prietenii falși vei reuși poate să-ți impresionezi ori să-ți derutezi dușmanii, dar ca să fii băgat în seamă tot de prieteni reali ai nevoie.

Sursă imagine: www.101itconsult.com

2 thoughts on “Cine cumpără click-uri?

 • November 21, 2017 at 8:29 pm
  Permalink

  Buna ziua,

  Va contactez din partea website-ului 101itconsult.com. Pe aceasta pagina aveti imaginea de la articolul nostru http://www.101itconsult.com/news/edgerank-secretul-din-spatele-news-feed-ului-partea-i/.
  Doresc sa va informam ca drepturile de autor ale acestei imagini apartin de 101itconsult.com.

  Totusi, va lasam sa folositi aceasta imagine DOAR daca specificati provenienta imaginii, adica 101itconsult.com.
  In cazul in care nu doriti sa adaugati provenienta imaginii, trebuie sa schimbati imaginea.
  Daca nu va conformati, 101itconsult.com poate urma prevederile legale pentru a impune scoaterea imaginii de pe site-ul dumneavoastra si a cere daune.

  Multumesc,
  Costin Vieru

  Reply
  • November 22, 2017 at 11:49 am
   Permalink

   Bună ziua, am specificat sursa imaginii, vă rog să verificați. Mulțumesc de atenționare.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *