VPS versus SHARED: două soluții de găzduire

Ce diferențe sunt între VPS si Shared-hosting? Când merită să faci pasul la un VPS (Virtual Private Server) și când să alegi hostingul Shared? Care este mai bun? La aceste întrebările am să încerc să răspund în acest articol cu cu ajutorul infograficului de mai jos, pe care vă rog să aruncați o privire.

Hostingul de tip shared este cel mai ieftin tip de hosting. Majoritatea site-urilor la început de drum și blogurile folosesc un hosting comun (împart resursele) cu alți utilizatori datorită prețului accesibil și a faptului că este ușor de gestionat.

infografic hosting vps vs shared

VPS-ul, pe de altă parte, este un gen de hosting dedicat, recomandat celor ce dețin magazine online și au cantități mari de date și fișiere pe site. După cum poți observa, ambele variante de găzduire au avantajele lor. În funcție de resursele de care ai nevoie online, poți trece de la o soluție share la un VPS, în cazul în care îți rentează (este mai scump) și dacă te descurci să îți configurezi serverul.

În plus, va trebui să-ți cumperi și licențele software pe care le utilizezi (cPanel / WHM). Una peste alta, vei avea un control mai mare asupra resurselor, dar asta îți va da și ceva mai multă bătaie de cap. VPS se recomandă pentru magazine online sau pentru siturile pentru care există consum mediu spre mare de resurse. Pentru siturile ce consuma puţine resurse recomand un plan de găzduire shared.

Așa că dacă vrei hosting fără iepuri, ieftin și chiar gratis dacă se poate, rămâi pe shared că e bun (până când nu mai e).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *