Facebook Instant Articles

Facebook oferă posibilitatea monetizării conținutului publicat pe internet prin Instant Articles. Programul care stă la baza monetizării este numit FAN = Facebook Audience Network. Între articolele sau în articolele pe care le publici prin Instant Articles vor apărea reclame, iar în funcție de rezultatele unui algoritm elaborat de Facebook autorul va fi recompensat cu o sumă de bani.

Pentru a putea accesa programul Facebook Audience Network avem nevoie de câteva cunoștințe în programare, de un website plătit (site-urile găzduite pe platforme gratuite cum ar fi Blogger sau WordPress nu sunt acceptate) și de o pagină Facebook cu mulți abonați (peste 2.000), cu trafic bun și conversii.

Dezavantajul folosirii platformei Instant Articles este că pierderea vizitelor directe pe site (dacă aveți unul), care ar putea duce la o achiziție sau la citirea unui alt articol. Pe de altă parte, însă, articolul tău se va încărca mai repede, fapt care poate duce la o retenție mai bună a utilizatorului pe textul scris.

Un alt avantaj este că Facebook oferă statistici despre câte persoane au văzut postarea și câte au accesat articolul, așa că s-ar putea ca Instant Articles să fie chiar o idee bună pentru un autor care vrea doar să-și promoveze scrierile și nu să cheltuie cu alte platforme de publicare. Facebook susține că pe telefon paginile se vor încărca de 10 ori mai repede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *